Data science is een teamsport

Anton Kuijer

Data Scientist

Een goede data scientist wordt vaak gezien als iemand met statistische-, programmeer- en domeinkennis, maar moet ook zeker kansen zien, creatief zijn en over de nodige technologische kennis beschikken. Niet in de laatste plaats lijken ook sterke communicatieve vaardigheden steeds meer een vereiste. Verder stelt dit stuk ook nog eens dat kennis van bedrijfsprocessen en inzicht in de problemen van een bedrijf een must is.

In het kort: Een data scientist is een creatieve en communicatieve computernerd met een voorliefde voor statistiek en een goed begrip van bedrijfsproblemen en processen……..

Een vrij zeldzame combinatie. Zo wordt ook gesteld in deze blogpost via ucanalytics.com. Hierin wordt het bijna onrealistische beeld van de perfecte data scientist genuanceerd.

This is precisely the reason, I believe, a complete data scientist is actually a team (set of talented individuals) and not one individual.

Het artikel definieert allereerst welke vaardigheden er absoluut niet mogen ontbreken binnen een team van data scientists (en waarom). Vervolgens worden er globale profielen geschetst van werknemers binnen een datascience-team.  Zo dekt het team alle benodigde vaardigheden af. Kortom: Data science is een teamsport!

Een interessant artikel dat de zoektocht naar de almachtige en alwetende data scientist wat nuanceert.

 

Deel dit artikel
Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone