Ynformed organiseert: Overheid 360° Seminar ‘Datagestuurd werken in publieke organisaties’

Jorinde Schuitema

Projectmanager

Veel publieke organisaties zijn aan het experimenteren met het toepassen van data science. Of het nu gaat om de zorg, veiligheid, mobiliteit of stedelijk beheer, overal zien we de eerste resultaten. Nu de eerste stappen zijn gezet, worden nieuwe vragen manifest. Hoe zetten we de eerste resultaten om in duurzame oplossingen? Wat vraagt dit van organisaties? Het Overheid 360° seminar ‘Datagestuurd werken in publieke organisaties’ geeft antwoord op deze vragen.

Doel van seminar

Samen met Hiemstra & De Vries en Jaarbeurs Utrecht organiseren wij het Overheid 360° seminar op donderdag 1 december in Jaarbeurs Utrecht. Het doel is dat je aan het eind van de dag naar huis gaat met concrete ideeën over hoe je in jouw organisatie data science kan toepassen. En dat je nieuwe mensen hebt ontmoet die dezelfde overtuiging hebben. In het seminar worden verschillende vragen behandeld waardoor je in jouw organisatie datagedreven werken naar een volgend niveau kunt tillen.

  • Wat betekent het toepassen van data science voor professionals, beleidsafdelingen, het bestuur en de afdelingen onderzoek en ICT?
  • Wat zijn de belangrijke aandachtspunten als het gaat om privacy, dataveiligheid en ethiek?
  • Welke voorbeelden kan ik gebruiken om in mijn omgeving de impact maar ook de mogelijkheden van datagedreven werken inzichtelijk te maken?
  • Welke lessen kan ik toepassen in mijn eigen werkpraktijk?

Programma

De ochtend zal bestaan uit een plenair deel, waarin verschillende sprekers in 20 minuten hun verhaal doen over data science en datagestuurd werken. Arent van ’t Spijker (auteur van ‘The new oil: Using Innovative Business Models to Turn Data into Profit’) legt de verbinding tussen het toepassen van data science en organisatieverandering. Erik de Kruik (adviseur sturingsinformatie KING) schetst het Nederlandse data science landschap. Een praktijkvoorbeeld wordt gegeven door Martin Jansen (programmamanger Datagestuurd werken) over 3 jaar datagestuurd werken in de gemeente Utrecht. En tot slot zal assistent-professor Mirko Schaefer (Universiteit Utrecht) stilstaan bij de ethiek rondom data science.

De middag kun je verschillende praktijkcases en masterclasses bijwonen. In deze sessie raak je geïnspireerd over hoe je data science kunt toepassen en datagedreven kunt werken. Bijvoorbeeld door de praktijkcase van de gemeente Nijmegen, waarin ze laten zien hoe ze waarde halen uit hun sociale data door data science toepassingen. Of door de masterclass data science gegeven door  datascientist van Ynformed. Ook zijn er masterclasses die dieper ingaan op de privacy wetgeving en andere relevante thema’s. Afsluitend is er een borrel waarin de kennis gedeeld kan worden met collega’s.

Aanmelden

Wil je ook meer te weten komen hoe je de volgende stap maakt in datagedreven werken? Meld je dan hier aan voor de seminar. Wanneer je dit voor 1 november doet ontvang je je ticket voor €149,- in plaats van €199,-.

Deel dit artikel
Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone